Home Evenementenzenders Kort radionieuws van dinsdag 1 juli

Kort radionieuws van dinsdag 1 juli

Radio M Utrecht maakt luisteraar gelukkig

Mevrouw De Bie uit Amersfoort is sinds vrijdag 27 juni € 931,- rijker. Zij won de laatste hoofdprijs in het frequentiespel van Radio M Utrecht. Verslaggever Annechien Steenhuizen was vrijdag in Amersfoort om de cheque te overhandigen. Helaas was mevrouw De Bie op dat moment niet thuis. Tien minuten later belde zij zelf met de studio en was nog net op tijd. "Ik ben nog helemaal ondersteboven, ik vind het zo ontzettend leuk!", was de spontane reactie van de gelukkige winnares.

Het frequentiespel was een van de promotionele activiteiten van de regionale omroep om de nieuwe frequentie te promoten.

DSC op evenementen zender

De Technische Universiteit Delft start binnenkort met uitzendingen op een evenementen frequentie onder de naam ‘IJzersterk FM. Met de frequentie wordt het 30e lustrum gevierd van het Delftsch Studenten Corps.

De programmering zal bestaan uit lustrumkwisjes, telefoonterreur, last-minute interactief dates regelen via de radio en het grote ‘Wie heeft gisteren wat met wie gedaan?’-spel. De radio zal in heel Delft via de ether te horen zijn op 107.0 FM en ook via internet zijn de uitzendingen te horen.

Radio 538 laat luisteraars in auto wonen

Radio 538 presenteert gaat van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 juli zeven luisteraars in een Citroën zetten tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. De auto komt op het Mariënburgplein in Nijmegen te staan. De deelnemers wonen, eten en slapen 24 uur per dag in de auto en moeten allerlei opdrachten uitvoeren. Degene met het hoogst aantal punten wint uiteindelijk de Citroën C8.

De start van deze actie vindt plaats op 12 juli in het Radio 538 programma ‘Het beste van Evers Staat Op’. Tijdens deze ochtend strijden acht deelnemers in de live-uitzending van Evers om de uiteindelijke vier plekken in de auto. Na iedere opdracht is er een winnaar die plaats mag nemen op één van de felbegeerde autostoelen. Radio 538 dj Rick van Velthuysen presenteert aansluitend tussen 12.00 en 15.00 uur zijn radioprogramma vanaf het Mariënburgplein. Zowel bij de start als de finale treden diverse bekende live-bands op.

Birgit Schuurman bij Henk Westbroek

Zangeres Birgit Schuurman is op zondag 6 juli tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in het programma ‘Westbroek live!’ van Henk Westbroek op Radio M Utrecht.

Schuurman heeft met de Amsterdamse popgroep Flemming het duet ‘Old boys’ opgenomen, dat nu op single verkrijgbaar is. Binnenkort vertrekt zij naar Miami om de clip van ‘Everybody wants to be’ op te nemen. Ook zal zij de vrouwelijke hoofdrol spelen in de film ‘Floris’, waarvoor de popzangeres moet leren vuurspuwen, messenwerpen en koordlopen…! In ‘Westbroek live!’ praat zij hierover met Henk Westbroek.

Radio Leiderdorp verder als Unity FM

RTV Leiderdorp zal Vanaf 29 juni 2003 verder gaan onder de naam ‘Unity’. Hiermee wil de omroep duidelijk maken dat Radio Leiderdorp, TV Krant Leiderdorp met teletekst en de website www.rtvleiderdorp.nl bij elkaar horen, omdat dit bij de kijkers, lezers en luisteraars niet voldoende duidelijk blijkt te zijn. Er is één naam bedacht voor alle vier de onderdelen, zodat er zo effectief mogelijk campagne kan worden gevoerd voor de bekendheid van de omroep. Radio Leiderdorp gaat Unity FM heten.

De omroep wil de eenheid die er binnen de omroep heerst ook naar buiten toe duidelijk maken. De omroep wil dat alle facetten die binnen de grenzen van Leiderdorp zich afspelen, aandacht krijgen op de media die RTV Leiderdorp beheert. Zo werkt zij mee aan eenheid binnen de gemeenschap in Leiderdorp. De huidige tendens laat zien dat inwoners van Leiderdorp die eenheid ook graag willen. Deze feiten hebben er toe geleid dat er is gekozen voor de naam Unity, dat immers eenheid betekent.