Home Landelijke radio Kioe Yap benoemd tot directeur Radio RTL Nederland

Kioe Yap benoemd tot directeur Radio RTL Nederland

Kioe Yap is benoemd tot directeur Radio bij RTL Nederland. Hij is met ingang van woensdag 8 maart eindverantwoordelijk voor het muziekstation RTL FM. Yap heeft jarenlange ervaring in de marketing- en communicatiebranche waar hij directiefuncties bekleedde bij grote en gerenommeerde communicatiebureaus. Hij bouwde een groot deel van zijn carrière op bij actiemarketingbureau Kern, Habbema en Yap (1986-2002).

Als Managing Partner en aandeelhouder zette Yap een nieuwe propositie op in de Nederlandse communicatiebranche (1986-1997). Daarna bouwde hij als Managing Director de organisatie uit tot marktleider met grote nationale en internationale klanten. Tussen 2002 en 2005 was Yap CEO van de communicatiegroep Publicis Nederland, dat behoort tot één van de grootste communicatiegroepen ter wereld.

RTL Nederland heeft er veel vertrouwen in dat Yap de positie van RTL FM binnen de Nederlandse radiomarkt verder verstevigt en de succesvolle koers die het station heeft, ingezet verder uitbouwt. Hij wordt hierbij ondermeer ondersteund door René de Vries, die vanaf 1 april als Sales Manager bij RTL FM aan de slag gaat.

“Ik ben er trots op dat we ons radiobedrijf en onze RTL-organisatie met zo’n gerenommeerde directeur, strateeg en creatieve geest kunnen versterken. RTL FM is een belangrijk onderdeel van onze portfolio van RTL-merken en Kioe’s ervaring en kwaliteiten gaan zeker bijdragen aan de verdere groei van de zender”, aldus Fons van Westerloo, CEO RTL Nederland.

Yap vervangt voormalig directeur Arthur Weijers, die RTL Nederland medio 2006 gaat verlaten. Tot 1 juli van dit jaar zal Arthur zich gaan bezighouden met business development en nieuwe vormen van distributie. “Nu Yorin FM is verkocht aan SBS heb ik besloten om mijn bakens te verzetten. Ik ga mij de komende maanden naast mijn nieuwe tijdelijke werkzaamheden voor RTL oriënteren op een nieuwe toekomst. Ik heb een fascinerende tijd achter de rug bij onze radio-operatie, waar ik fantastisch heb samengewerkt met vele professionals,” aldus Arthur Weijers.