Home Landelijke radio Kees Baars start eigen internetzender met classic rock

Kees Baars start eigen internetzender met classic rock


Popjournalist en radiomaker start een eigen internetradiostation met rockmuziek. BaarsClassicRock wordt een non-stop zender met rockmuziek uit de afgelopen vijftig jaar, inclusief hardrock. In totaal bevat het muziekarchief van de zender meer dan 12.000 nummers.

Iedere avond zendt BaarsClassicRock een twee uur durende special uit gewijd aan een bepaalde rockstroming waaronder: symfonische en progrock, bluesrock, rockballads en meer recente hardrock en metal.

Kees Baars werd vooral bekend door Veronica’s Countdown Café dat hij samen met Alfred Lagarde presenteerde. De laatste jaren werkte hij onder meer voor Arrow Classic Rock en KX Radio en schreef hij voor muziektijdschrift oor.

In het huidige radio aanbod mis ik een station dat echte Rockmuziek draait. Binnen een paar jaar heeft iedereen internet op zijn mobiele telefoon en kun je internetradio luisteren wanneer en waar je maar wilt, zelfs in de auto. Dit is dus voor mij het moment om te beginnen met Baars Classic Rock”, aldus Kees Baars.