Home Landelijke radio Karlien de Ruijter nieuwe directeur Llink

Karlien de Ruijter nieuwe directeur Llink

De ledenraad van Llink heeft gisteravond Karlien de Ruijter per 27 mei 2009 benoemd tot Algemeen Directeur. Zij neemt daarmee de leiding over van Tanja Lubbers. De Ruijter ziet het als haar belangrijkste taak de financiële situatie van de omroep te verbeteren en de omroep te leiden naar een nieuwe uitzendlicentie.

De Ruijter is sinds november werkzaam bij de omroep als interim Zakelijk Leider. Samen met de directie en bewindvoerder stelde zij een bezuinigingsplan op, waarna de Nederlandse Publieke Omroep besloot de programmafinanciering te hervatten. Karlien de Ruijter: "Nu we de 150.000 leden behaald hebben en de financiering weer hervat is, kunnen we onze aandacht weer richten op de toekomst. Ik zie het dan ook als mijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat Llink weer financieel gezond wordt en we onze programma’s ook na 2010 kunnen blijven uitzenden."

De Ruijter was hiervoor werkzaam bij Progress Software waar zij diverse financiële en operationele management functies bekleedde.

Lubbers is enthousiast over haar opvolger. "Karlien heeft de juiste capaciteiten om het bezuinigingsplan uit te voeren en LLiNK te leiden naar een nieuwe erkenning. Ik kan me dan ook volledig vinden in het besluit van de ledenraad."