Met het vertrek van Igmar Felicia naar Radio 538, vernieuwt Qmusic zijn avondprogrammering. De overstap van Felicia werd bekend tijdens zijn laatste uitzending op Q; de zender komt volgende week al met een nieuwe invulling van de doordeweekse avond.

Kai Merckx schuift twee uur naar voren en is voortaan van 19:00 tot 22:00 uur te horen. Joost Swinkels zal vervolgens van 22:00 tot 0:00 uur een nieuw avondprogramma gaan presenteren. Hij stopt daarom met het weekendprogramma dat hij maakte samen met Hila Noorzai. Zij blijft op zaterdag en zondag te horen van 18:00 en 21:00 uur, maar dan met een soloshow.

Aanstormend Talent

Swinkels begon zijn radiocarrière bij de ziekenomroep in Helmond en deed in 2014 mee aan de QCollege. Sinds 2016 heeft hij een vaste plek in de programmering van Qmusic in het weekend. Vorig jaar won hij de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Nu maakt hij dus de stap naar de doordeweekse programmering.

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: “Qmusic is al sinds 2017 marktleider in de avond (in een specifieke doelgroep red.) en met Kai en Joost gaan we dat de komende tijd verder uitbouwen. Kai is zowel op radio als in video en social media een multi-talent en een meester in het neerzetten van een goede sfeer. Joost is met zijn 21 jaar een van de jongste dj’s én een van de grootste beloftes op de landelijke radio. Kortom, een frisse nieuwe avond met grote talenten waar we de komende tijd nog veel van gaan horen.”

Foto: Qmusic