Home Landelijke radio Jongen meldt eigen euthanasie op 3FM

Jongen meldt eigen euthanasie op 3FM

Dj’s Giel Beelen en Gerard Ekdom zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geschrokken van een bizar telefoontje. De 19-jarige Otto wilde een aanvragen omdat hij over tien uur euthanasie zou plegen. Hij zou al vier jaar aan kanker lijden. De dj’s van 3FM dachten eerst dat het een slechte grap werd, maar het werd al snel serieus. "Giel en ik waren in een redelijk melige sfeer en dachten aanvankelijk te maken te hebben met een of andere dronken luisteraar die een bizarre grap met ons probeerde uit te halen", zegt Gerard Ekdom erover. "We sprongen er redelijk laconiek mee om, totdat we erachter kwamen dat het bittere ernst was."

De dj’s wilden weten wat het hoogtepunt in zijn korte leven was geweest. "In de uitzending zijn bij 3FM", was Otto’s antwoord. "Hij wilde ‘Viva la vida’ van Coldplay horen", zegt Ekdom. "Die hebben we uiteraard na afloop van dit bizarre gesprek opgezet. Giel en ik waren compleet stuk van wat ons zojuist, live op de radio, was overkomen. De rest van de nacht heb ik opgedragen aan Otto."

Volgens de jongen was euthanasie de enige oplossing. "Dan heb ik ook geen pijn meer." Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat het een misplaatste grap is.

Een fragment is hier te beluisteren.