Home Landelijke radio Jongen die euthenasie meldde op 3FM misschien toch grappenmaker

Jongen die euthenasie meldde op 3FM misschien toch grappenmaker

Er zijn sterke aanwijzingen dat de jongen die in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de dj’s Giel Beelen en Gerard Ekdom zijn euthanasie aankondigde, een grappenmaker is. Otto, die in het 3FM-programma Freaknacht verkondigde tien uur later euthanasie te plegen, zou eigenlijk C. zijn. Een jongen die al vaker dit soort misselijke grapen heeft uitgehaald. Eerder zou hij naar de Efteling gebeld hebben met de valse mededeling dat hij uit de python gevallen was, zo meldt RTL Boulevard.

De vader van C. heeft laten weten dat het inderdaad zijn zoon zou kunnen zijn die Gerard Ekdom en Giel Beelen vrijdagnacht in de uitzending heeft opgebeld. Ook is er op de internetsite van de jongen een filmpje te zien waarop hij Viva La Vida van Coldplay playbackt; het nummer dat door ‘Otto’ in de uitzending werd aangevraagd.

Gerard Ekdom zegt in ieder geval in de Telegraaf dat hij klaar is met het verhaal. "Er wordt door sommigen gezegd dat wij het proberen uit te buiten! Ik heb geen idee of het echt is of niet. Het is ook niet aan mij om daar achteraan te gaan. We hadden een beller, hebben een gesprek gehad, een verzoeknummer gedraaid en dat was het. Klaar. En ja, door het verhaal van Otto is het mooie radio geworden. Dat je dan meteen reacties krijgt dat het een opzetje is om publiciteit te krijgen, begrijp ik echt niks van”, zegt Gerard verontwaardigd.

De dj heeft na de uitzending geen contact meer gehad met familie of vrienden van de beller. "Als het waar is en Otto leeft nu niet meer, was het fijn geweest als we nog wat hadden gehoord. Dan wens ik iedereen veel sterkte. Als het niet waar is, voel ik mij belazerd, maar heeft het fragment er wel voor gezorgd dat we er even bij stil hebben gestaan. Want of Otto nu wel of niet aan kanker is overleden, het gebeurt echt. En daar zijn we nu met z’n allen wel weer even op gewezen."