Home Landelijke radio Jinglesite trapt af met 538-jingles

Jinglesite trapt af met 538-jingles

Na een aantal maanden van voorbereiding is Jinglezone.nl deze maand van start gegaan. Bezoekers kunnen na een gratis registratie op dit moment 80 gratis jingles van Radio 538 downloaden. In de toekomst is het de bedoeling dat er ook van andere radiostations jingles online komen te staan.

Sinds de start van de site op 3 september hebben 94 mensen zich al aangemeld. De site heeft daarnaast 230 unieke bezoekers gehad. “Het is een groot succes”, zegt de 21-jarige oprichter Bert Lenssen. “Ik zie nu al dat mensen leuk vinden en zeer geïntresseerd zijn in de jingles. We zijn achter de schermen al aan het nadenken of we ook niet andere stations gaan doen!

Het is niet de eerste keer dat er een site is gestart waar jingles te downloaden waren. Jinglenetwork.nl moest uiteindelijk sluiten na problemen over de rechten van de jingles. Bert Lenssen verwacht echter geen problemen, al heeft hij nog geen contact gehad met Radio 538. “Ik vind dit eigenlijk ook een promotie voor 538. Ik zou als radiostation blij zijn met mensen die de zender zo’n warm hart toedragen. Het is echt een goed bedoelde site, niet bedoeld om 538 dwars te zitten ofzo.”

Radio 538 is echter toch niet blij met de nieuwe site. “Helaas geven wij geen toestemming om onze jingles op het net te plaatsen”, laat de woordvoerster ons weten. Of het station ook stappen zal ondernemen is niet bekend.

De Venlonaar werkt met twee andere mensen aan de site. “Michael konigshausen doet het technische gedeelte van de site en Ben kuppens verzorgt de communicatie. Zelf heb ik de algemene leiding. Als er nieuwe subsites bijkomen, willen we het team verder uitbreiden. De jingles krijgt Lenssen door te ruilen met andere verzamelaars en van de bezoekers van de site. “Als lid kun je je eigen jinglecollectie uploaden. Verder heb ik ook veel opgenomen van de radio. Als je dan een beetje knipt en plakt, lijk het net of ik de jingle van Radio 538 heb gekregen!

De kosten voor de site zijn voorlopig voor rekening van Lenssen zelf. “Vooral de bandbreedte kost veel geld, maar ik kan het nu nog makkelijk betalen. Mocht het straks te duur worden, dan heb ik nog wat mensen achter me staan die eventueel wel een steentje willen bijdragen.


Bert Lenssen (links) met Radio 538 dj Dennis Verheugd