Jeroen van Inkel vindt dat er op NPO 3FM ‘best heel veel gepraat’ wordt. Volgens de Radio 5-dj is dat een van de oorzaken waarom de zender de weg terug omhoog in de luistercijfers nog niet heeft gevonden. “En 3FM heeft heel weinig bekende diskjockeys. Er zijn heel veel bekende namen weggegaan. Bovendien zijn ze ook een beetje zoekende met muziek, dat hoor je”, aldus Van Inkel in 6 Inside.

Michiel Veenstra, die vorig jaar vertrok bij de jongerenzender, ziet het positiever in. “Ik denk dat als ze bij 3FM gewoon doen waar ze in geloven, dat het wel goed komt. Het is meer dat het als radiomerk heel moeilijk is om je volledig op jongeren te richten. Dat blijkt denk ik heel erg duidelijk uit de cijfers van de laatste tijd.”

Ook Rob Goossens, mediajournalist van De Telegraaf, reageerde in het programma van Albert Verlinde op de luistercijfers van 3FM. “Als we heel eerlijk zijn over de dj’s er nu zitten: dat zijn waarschijnlijk niet de top-dj’s van morgen. Ze hebben pas te laat ingezien dat ze het met de persoonlijkheden niet gingen redden, dus toen zijn ze aan de muzieksmaak gaan draaien. Maar 3FM klinkt nu wel een stuk beter dan een jaar geleden.”

Foto: Nico Kroon / MAX