Home Landelijke radio Jan van Thiel weg bij de TROS

Jan van Thiel weg bij de TROS

De TROS heeft Radio 1-presentator Jan van Thiel naar huis gestuurd. Dit meldt Planet.nl. Van Thiel was één van de presentatoren van het programma ‘Radio Online’. Wat de reden is voor het ontslag wil de TROS niet zeggen.

Van Thiel presenteerde tot vorige week samen met Francisco van Jole het programma op dinsdagavond. De TROS geeft aan dat Van Thiel niet vrijwillig is weg gegaan maar wil verder niets zeggen. “Dit is een interne kwestie. Hier zeg ik verder dus niets over”, aldus de programmaleider van de publieke omroep.

De radiopresentator heeft de hulp ingeschakeld van journalistenbond NVJ. Over het hoe en waarom doen beide partijen geen mededelingen. De plaats van Jan van Thiel zal nu worden ingevuld door Peter de Bie.

FOK.nl meldt inmiddels dat bronnen hebben gezegd dat Van Thiel weggestuurd is vanwege het ontvreemden van de mobiele telefoon van een collega. Er zouden vaker spullen verdwenen zijn. Medewerkers van het programma TROS Online wilden geen commentaar geven. De persdienst van de TROS was niet bereikbaar.