Home Landelijke radio Jacqueline Bierhorst nieuwe directeur SLAM!FM

Jacqueline Bierhorst nieuwe directeur SLAM!FM

Jacqueline Bierhorst wordt per 1 januari 2006 de nieuwe directeur van SLAM!FM. Vandaag is de op 4 oktober aangekondigde overname van het radiostation door 2HMedia een feit. Nu is Bierhorst nog werkzaam bij Jetix. Haar positie binnen SLAM!FM wordt tot 1 januari 2006 waargenomen door gedelegeerd commissaris Ruud Hendriks. Huidig directeur Michiel de Winter blijft bij ID&T werken.

2HMedia is de investeringsmaatschappij van Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuize. Het bedrijf heeft met de overname een meerderheid van de aandelen in handen gekregen. ID&T behoudt een substantieel minderheidsaandeel in het radiostation. 2HMedia heeft de ambitie om haar radiobelangen nationaal en internationaal uit te bouwen. De overname van SLAM!FM is de eerste stap op weg naar de realisatie van deze ambitie.

Jacqueline (37) is sinds 1987 succesvol werkzaam binnen radio en televisie en bekleedde strategische functies bij onder meer Sky Radio, Radio 538, Radio 10, TMF, MTV en Nickelodeon. Sinds 2004 is zij Director Business Development en Creative Director bij Jetix. Lex Harding is zeer ingenomen met de samenwerking. “Wij gaan SLAM!FM laten groeien naar een toonaangevend jongerenmerk. Met Jacqueline hebben we de ervaring in huis gehaald om dat ook te verwezenlijken”.

“Ik ben blij met de kans om SLAM!FM verder te mogen ontwikkelen tot populair jongerenplatform”, zegt Bierhorst. Het radiostation moet hét radiostation van jong Nederland worden. Daarnaast bouwen we verder aan onze online en mobiele platforms. SLAM!FM zal nieuwe activiteiten ontwikkelen die aansluiten bij de interesses van jonge mensen en iedereen die zich jong voelt. Ik vind het een geweldige uitdaging die ik heel graag aanga”.

Met ingang van 1 januari zal John Lubach de functie Directeur Sales gaan invullen. John Lubach (40) begon in 1992 bij de jongerenzender Stads Radio Rotterdam en creëerde diverse verkoopafdelingen bij onder andere CITY FM, SUN FM, Business Nieuws Radio en momenteel bij Arrow Jazz FM, samen met Arrow Classic Rock onderdeel van de Arrow Media Group.

ID&T eigenaar Duncan Stutterheim is zeer tevreden met de totstandkoming van de samenwerking tussen ID&T en 2HMedia: “Michel de Winter heeft in het afgelopen jaar met SLAM!FM een geweldige start gemaakt. Met de ervaring van de mensen van 2HMedia zullen de volgende stappen kunnen worden gezet. Michel de Winter blijft mijn mediabelangen behartigen waaronder, naast SLAM!FM, het Release Magazine, het downloadportal Dance Tunes en een nieuw op te zetten datingwebsite.”