Home Landelijke radio Jack van Gelder loopt boos weg bij z’n eigen afscheidsuitzending

Jack van Gelder loopt boos weg bij z’n eigen afscheidsuitzending

Jack van Gelder is weggelopen bij een afscheidsuitzending die voor hem werd gemaakt op Radio 1. Hij was nog niet in de studio, maar wachtte buiten. En hoorde daar de kritiek die hij kreeg van sportjournalisten Johan Derksen, Kees Jansma en Ben de Graaf. Daarop besloot hij weer weg te gaan.

De speciale uitzending 'Jack van Gelder: daar gaat ie', werd vandaag tussen 13:00 uur en 14:00 uur uitgezonden op Radio 1. Giel Beelen en Jurgen van den Berg presenteerde de uitzending. Na half twee zou Jack zelf aanschuiven, maar zei Giel dat hij toch niet zo komen. "Ja, daar gaat ie? Volgens mij is hij al weg. Jack van Gelder is weggelopen. Ik begrijp het wel een beetje, hij zit een half uur op de gang te wachten en hoort drie bromberen, denk ik."

Beelen probeerde Van Gelder nog te bellen maar, die nam niet op. Op weg naar buiten zei Van Gelder: "Ik ben Malle Pietje niet."

Komende zaterdag is Jack voor het laatst te horen op Radio 1 bij de wedstrijd Turkije – Nederland. Daarna vertrekt hij naar Sport 1. De NOS was niet betrokken bij deze uitzending, maar neemt morgen zelf afscheid tussen 19:00 en 20:00 uur bij Langs de Lijn op Radio 1.

@pauldeleeuw1962 zit alweer in de auto— jack van gelder (@jackvangelder) 4 september 2015

Update
Zendermanager Laurens Borst van Radio 1 heeft inmiddels z'n excuses aangeboden. "Een mooi eerbetoon verdient Jack van Gelder voor hoe hij luisteraars meeneemt in sportwedstrijden en voor zijn werk voor de publieke omroep. Op dat niveau is Jack van Gelder een groot en uniek talent. Dat is mijn mening en die van velen. Jammer dat bepaalde critici de grote waarde van deze presentator voor de luisteraar, NPO Radio 1 en de sport niet voelde. Jammer dat dit zo’n invloed kreeg op het bedoelde eerbetoon op NPO Radio 1. Wat mij betreft had dit niet zo mogen gebeuren. Excuus Jack."