Home Landelijke radio Jack van Gelder wil weer radioverslag doen

Jack van Gelder wil weer radioverslag doen

Jack van Gelder

Jack van Gelder zou graag weer live verslag doen van voetbalwedstrijden op de radio. “Als de NOS me morgen terugvraagt voor het radioverslag – wat volstrekt irreëel is – zou ik het fantastisch vinden”, zegt de presentator van Ziggo Sport in het AD.

“Het heeft me ergens een beetje verbaasd dat er geen groot bedrijf is geweest met de vraag of ik ter plekke verslag kan doen bij bijvoorbeeld Ajax-Lyon. Ik sta open voor allerlei dingen.” Dat Jack van Gelder graag radio maakt is wel bekend. Zo was hij onlangs te horen op Radio 10 in de ochtend met zijn favoriete muziek. Van Gelder liet daarna meteen weten graag weer meer met radio te willen doen.

Arman Avsaroglu

Maar ook het radioverslag, waar hij in 2015 nog de RadioFreak Award voor Beste Verslaggever voor kreeg, zou Jack van Gelder graag weer doen. Al is hij ook zeer te spreken over een commentator van de huidige generatie, Arman Avsaroglu. “Een groot talent. Toen hij net binnen was bij de NOS heb ik tegen Arno Vermeulen, chef voetbal, gezegd: laat mij hem onder mijn hoede nemen. Hij heeft een perfecte woordkeus, fijn enthousiasme en hij kan anekdotes vertellen.”

Jack van Gelder op Radio 1

Voor zijn overstap naar Ziggo Sport was van Gelder ook te horen op NPO Radio 1 in Langs de Lijn. Hier nam hij zowel de rol van commentator als presentator op zich.

Vorig artikelTalpa Radio start met opleidingstraject
Volgend artikelLuistercijfers maart-april: Radio 2 richting marktleider 538