Home Landelijke radio Jaarlijks festival ter nagedachtenis aan Wim Rigter

Jaarlijks festival ter nagedachtenis aan Wim Rigter

Ter nagedachtenis aan radiomaker Wim Rigter vindt op 14 november de eerste editie plaats van het muziekfestival ‘Rigter!’, zo meldt Antenne 2. De presentator overleed in november aan slokdarmkanker. Twee weken voor zijn overlijden hield hij voor zijn vrienden een muzikaal feest, dat nu een jaarlijkse traditie moet gaan worden.

Op ‘Rigter!’ zullen enkel Nederlandse acts optreden. Iniatiefnemer Peter Belt: “Ze spelen twee eigen nummers en één Arbeidsvitaminen-classic. Dan moet je denken aan Anouk die Paradise by the Dashboard Light zingt of Daniël Lohues van Skik die Bon Jovi nadoet.” Belt beschouwt het als een goede grap: Wim Rigter had een grote hekel aan dagelijks gedraaide platen van Meatloaf en Bon Jovi.

De opbrengst van het festival komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Voor de eerste editie zijn onder meer Bløf, Kane, Acda & De Munnik, Skik en Ali B benaderd. De bedoeling is dat ieder jaar de winnaar van 3FM’s ‘Schaal van Rigter’ het muziekfestival opent, deze prijs werd dit jaar gewonnen door Anouk.