Home Landelijke radio ID&T verloor twee miljoen door radio

ID&T verloor twee miljoen door radio

ID&T Radio heeft de afgelopen tijd twee miljoen euro verloren. Daarom zal het station vanaf 1 februari het roer omgooien. Dit zegt Duncan Stutterheim in een interview met partyflock.

Vanaf 1 februari zal het station verder gaan als Slam FM. Dit station zal zich breder oriënteren, zo zal er dance-muziek gedraaid worden en ook top 40 hits. Als dj wordt onder andere Mental Theo aangetrokken.

De keuze voor een nieuwe naam is volgens Stutterheim omdat hij ID&T van alle mediatakken af wil halen. “Iemand die naar Thunderdome gaat ziet ID&T heel anders dan een bezoeker van Convertible. Dat vind ik wel een hele grote misvatting van mezelf.” Dat is dan ook de reden waarom het bij ID&T Radio mis ging: “Je denkt toch bij ID&T aan ‘boem, boem, boem’. Op je werk de hele dag ‘boem, boem, boem’ dat werkt niet. Ikzelf kon er ook niet naar luisteren de hele dag en ik denk dat de hele dag dance gewoon niet te doen is. Dan gaat zelfs dance vervlakken. Er is zit toch een energie in dance en continu dance op de radio zuigt je energie binnen een half uur gewoon leeg. Wij hadden de kortste luistertijd van al die stations. 35 minuten hadden we, andere stations negentig. Veronica, Arrow, allemaal. Meer afwisseling dus, je moet soms een rustig moment hebben om er daarna wat energie in te kunnen gooien. Toch, we hadden 350.000 luisteraars en ik dacht dat je daarmee wel geld kon verdienen maar wij konden zelfs niet aan adverteerders uitleggen dat je rondom Q-radio moest adverteren. Onbegrijpelijk vind ik het. Dan luisteren er 40.000 mensen naar zo’n show. Hetzelfde verhaal als vroeger met Thunderdome. Dat de grote bedrijven toch denken ‘ja, ach… bij 538 bereik ik meer mensen’.”