Home Landelijke radio Hoofdredacteur Van de Hoef verlaat Novum

Hoofdredacteur Van de Hoef verlaat Novum

Marcel van de Hoef (27) legt per 1 mei zijn functie als hoofdredacteur van persbureau Novum neer; een baan die hij vier jaar heeft gehad. Jeroen van Wieringen neemt voorlopig zijn redactionele taken waar. Over zijn besluit zegt Van de Hoef zelf: “Ik was na vier jaar Novum, wat heftig was bij zo’n
snelgroeiend opstartend bedrijf, toe aan nieuwe uitdagingen. Wat ik na 1 mei ga doen, is nog niet duidelijk. Momenteel oriënteer ik me daarop.”

“Ik heb de afgelopen tien jaar non-stop gewerkt, daarom is het nu even tijd voor een checkpoint, een pas op de plaats om zo een goede keuze te kunnen maken. Die pas op de plaats geeft ook de ruimte om wat ideeën uit te werken, waar ik voorheen niet aan toe kwam. Ik heb momenteel goede hoop dat er een boekje aan zit te komen.” Van de Hoef begon zijn journalistieke loopbaan medio jaren ’90, schreef voor diverse lokale en regionale media, was redacteur en later redactiecoördinator van
financieel-economisch persbureau MoneyView On-Line (inmiddels Dow Jones Nieuwsdienst) en werkte als correspondent voor Associated Press (AP). [VillaMedia]