Home Landelijke radio Herman van Gelderen projectmanager Afrika-redactie Wereldomroep

Herman van Gelderen projectmanager Afrika-redactie Wereldomroep

Herman van Gelderen wordt per 1 januari 2009 benoemd tot projectmanager van de Afrika-redactie van Radio Nederland Wereldomroep. In deze nieuwe functie geeft Van Gelderen mede vorm aan het uitbouwen van de media-activiteiten van de Wereldomroep in Frans- en Engelstalig Afrika. De Wereldomroep wil zich in Afrika nadrukkelijker manifesteren met korte audio- en videoreportages op de websites van partners waarmee de Nederlandse internationale omroep samenwerkt. Van Gelderen was hiervoor hoofdredacteur bij de actualiteitenrubriek Netwerk.

Vanaf 2009 zal de Wereldomroep in de programmamix meer aandacht besteden aan Frans- en Engelstalig Afrika. Herman van Gelderen wordt verantwoordelijk voor zowel de beleidsmatige als de journalistiek inhoudelijke koers van de Wereldomroep op dit continent. Hij zal er zelf ook korte reportages gaan maken. Bovendien zal hij mede de noodzakelijke distributiemix bepalen; van kortegolf, satelliet en internet tot mobiele telefonie en de inzet van partners.

"Herman van Gelderen zal een nieuwe dimensie geven aan onze activiteiten in Afrika", zegt
hoofdredacteur Rik Rensen van de Wereldomroep. "De combinatie van zijn kennis over Afrika en zijn journalistieke ervaring is voor ons van grote waarde. Bovendien kent hij een aantal belangrijke landen op het Afrikaanse continent goed, omdat hij er als journalist actief is geweest. Een van zijn belangrijke taken wordt het opbouwen van nieuwe samenwerkingsverbanden met Afrikaanse tv-stations, kranten en tijdschriften met aansprekende websites. Dit als aanvulling op de bestaande samenwerking met meer dan vijfhonderd lokale radiostations."

Herman van Gelderen is blij met de benoeming: “Het gaat om een veelzijdige functie, bij een internationale omroep die veel ambitie heeft. Ik heb er erg veel zin om daar, samen met de collega’s in Hilversum én in Afrika, invulling aan te geven.”