Home Landelijke radio Herbouw Smilde kan nog jaar duren

Herbouw Smilde kan nog jaar duren

Het kan nog een jaar duren voordat de zendmast in Smilde weer opgebouwd is. Dat heeft het Agentschap Telecom gezegd tegen Sky Radio. CEO Ab Trik zegt daarover tegen de Telegraaf: "Ik moet er niet aan denken dat we onze luisteraars zo lang zo slecht kunnen bedienen."

Sky Radio had in Smilde een zender van 100 kW vermogen staan. Die wordt nu opgevangen door verschillende noodzenders in het noorden en oosten van het land. Van de problemen met de IJsselstein in Lopik heeft Sky Radio geen last meer. De zender die Sky Radio daar heeft is van KPN en die draait, in tegenstelling tot de zenders van Broadcast Partners, op vol vermogen. Het station won bij de luistercijfers gisteren een 0,5 procent marktaandeel.

Q-music en de publieke radiozenders hebben nog wel last van de nasleep van de brand in de zendmast van IJsselstein. Broadcast Partners en zendmasteigenaar NOVEC zijn nog steeds aan het ruziën over wanneer de zenders weer op vol vermogen aan mogen. Marco Pasters bemiddeld nu tussen beide partijen. De gemeente IJsselstein eiste gisteren dat het onderzoek naar de brand in de zendmast binnen een week wordt afgerond.