Home Landelijke radio Henk Westbroek als cabaretier in eigen theatershow

Henk Westbroek als cabaretier in eigen theatershow

Henk Westbroek gaat vanaf oktober volgend jaar met een cabaretprogramma de Nederlandse theaters in. Zo meldt het ANP. De radiomaker, zanger, columnist en ex-politicus is daarmee een nieuwe weg ingeslagen.

Westbroek gaat tot en met februari langs de kleine theaters. Zijn nog titelloze show moet in die periode tot wasdom komen. In oktober 2005 staan de grote theaters op het programma. Tussen die twee tours wil het management het programma op dvd uitbrengen. Met drie platenmaatschappijen zijn daar onderhandelingen over gaande. Ook moet het cabaret tussen voorjaar 2005 en najaar 2005 op televisie worden uitgezonden, zo is de bedoeling.

Volgens De Jong is de show een combinatie van fantasie, anekdotes en actualiteit. “Het is net zoals met zijn radioprogramma op Yorin FM. Alleen is dat geïmproviseerd. Nu heeft hij maanden aan het stuk kunnen werken, dus is het nog veel beter”, aldus De Jong. Daarnaast zingt Westbroek begeleid door piano nieuwe liedjes. “Ik heb al try-outs gezien en het was erg leuk”, aldus manager Klaas de Jong van Westbroek dinsdag.