Home Regionale radio 11 ontslagen bij RTV Utrecht door bezuinigingen

11 ontslagen bij RTV Utrecht door bezuinigingen

Radio M Utrecht

Door de bezuinigingen op de regionale omroepen moeten er elf mensen weg bij RTV Utrecht. Er moet 1,1 miljoen euro van het budget af en daarom komt er een interne reorganisatie.

Radio M Utrecht neem afscheid van presentator Marc van Amstel (66). Op televisie verdwijnen de programma’s Westbroek!, Van Rossem vertelt en Namen & Rugnummers. RTV Utrecht wil presentatoren Henk Westbroek en Maarten van Rossem wel aan de omroep blijven binden.

Met de elf werknemers die hun baan verliezen zijn de afgelopen dagen gesprekken gevoerd. Ook is een vrijwillige vertrekregeling ingesteld, waarop medewerkers kunnen intekenen. De diverse redacties en programma’s worden samengevoegd en zullen zich meer richten op online content. Aan televisie zullen minder mensen en middelen worden besteed.

De reorganisatie is volgens directeur Paul van der Lugt het gevolg van het mislukken van het plan om de dertien regionale omroepen bestuurlijk te laten fuseren. RTV Utrecht was daar voorstander van, maar een meerderheid van de omroepen wilden dat niet. “Het is een slechte dag voor de regionale en lokale journalistiek in Utrecht”, aldus Van der Lugt. “Ik zie onder deze omstandigheden geen andere mogelijkheid en ik doe nogmaals een beroep op de politiek om deze bezuinigingen terug te draaien.”

Foto: RTV Utrecht