Home Landelijke radio Glazen Huis komt ook in Zwitserland

Glazen Huis komt ook in Zwitserland

De 3FM Serious Request actie breidt zich uit naar Zwitserland. Het Franstalige radiostation Couleur 3 zal naast Radio 3FM en het Vlaamse Studio Brussel zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor het Rode Kruis.

Ook de Zwitserse publieke popzender zet dj's in een Glazen Huis neer waarin ze worden opgesloten. Het huis zal in Genève komen te staan van 19 tot en met 24 december.

"Couleur 3 is erg enthousiast om mee te gaan doen", zegt Jean-Luc Lehman, directeur van Couleur 3. "Het is voor ons moeilijk is om in te schatten hoe het Zwitserse en Franse publiek zal reageren op dit evenement. De Latijnse volksaard is toch aanzienlijk anders, maar ons radiostation heeft eerder meegedaan aan bijzondere acties zoals afgelopen winter op Mali samen met La Chaîne 2 (een jongerenradio van de publieke omroep op Mali) en dat leverde veel waardering op."

"Het enorme succes van dit radio evenement in Nederland en Vlaanderen is in Europa niet onopgemerkt gebleven", zegt 3FM zendermanager Florent Luyckx. "Diverse publieke radiostations hebben al belangstelling getoond om zich aan te sluiten bij onze actie. Couleur 3 is na Studio Brussel onze derde Europese partner en is het eerste radiostation dat Serious Request introduceert bij een niet-Nederlandstalig publiek onder de titel 'Couleur Terre'. Couleur 3 is in veel opzichten de equivalent van 3FM in Zwitserland en ik hoop dan ook van harte dat hun luisteraars van Couleur Terre een groot succes gaan maken."

3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van water. Jaarlijks overlijden 1,8 miljoen mensen door gebrek aan schoon water. Per dag overlijden 4000 kinderen jonger dan 5 jaar aan ziektes veroorzaakt door gebrek aan schoon water.

 

Vorig artikelSpot (tv) en RAB (radio) gaan samen onderzoek doen in 2008
Volgend artikelTien 3FM-dj’s verkiesbaar voor Glazen Huis