Home Landelijke radio Gijs Staverman naar Q-music

Gijs Staverman naar Q-music

Gijs Staverman (40) gaat vanaf oktober een dagelijks programma maken op Q-music. Vanaf aanstaande maandag is hij al een maand lang te horen als vervanger van Jeroen van Inkel in de ochtend. “Om 06:00 uur moet ik in de studio zijn. Ik ga dus eerst een maand proberen vroeg op te staan. Ja, ik had me mijn vakantie wel anders voorgesteld, ha ha. Nee hoor, het is juist wel leuk, ik word dan eigenlijk naast een heleboel mensen wakker”, zegt Staverman in De Telegraaf.

Wat Staverman voor vast programma gaat maken vanaf september is nog niet bekend. “De naam, de precieze tijden en de invulling, daar zijn we met z’n allen druk mee bezig. Wat ik graag wil is een programma geënt op de actualiteit. In combinatie met goede muziek.”

Bij Q-music zijn ze blij met hun nieuwe aanwinst. “Als mens en als DJ is Gijs een aanwinst voor Q-music. Gijs en Q-music passen perfect bij elkaar, met Gijs erbij is ons DJ team nóg sterker geworden”, zo zegt Peter Bossaert, algemeen directeur van de zender.

Gijs Staverman is al jaren in radioland actief. Zijn radiocarrière begon bij Veronica in de nacht samen met Francis Dix en later met Wessel van Diepen. Daarna presenteerde hij programma’s als de Top 40, Ook Goeiemorgen, Mega Top 50, Staverman op stelten en Staverman’s Classics. Daarna was hij ook op Yorin FM te horen met Staverman’s Drive-time en Gijs en Wout in de middag. Ook op RTL FM was hij actief. Op dit moment heeft hij geen radioprogramma. “Radio is voor mij als een relatie, een interne liefde die nooit overgaat. Ik ben er achtergekomen dat ik radio maken enorm mis…”

Staverman sluit overigens niet uit dat hij ook weer televisie gaat maken.