Home Landelijke radio Giel Beelen: “Het liefst blijf ik tot mijn 80ste bij 3FM”

Giel Beelen: “Het liefst blijf ik tot mijn 80ste bij 3FM”

Met het vertrek van Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Gerard Ekdom, Eric Corton en Claudia de Breij bij 3FM denkt Giel Beelen nog lang niet aan een vertrek bij 3FM. Tegen het AD zegt de dj: "Als dat lukt, blijf ik het liefst tot mijn 80ste zitten."

Beelen voelt zich niet te oud voor de publieke jongere zender. "Ik ben dan misschien bijna 38, maar voel me nog een guppie. Het gaat om het vasthouden van de juiste instelling.'' 

Beelen ziet zichzelf als de nestor van 3FM. "Natuurlijk heb ik nagedacht toen eind vorig jaar duidelijk werd dat mijn drie collega's zouden vertrekken. In de basis zijn hun verhalen ook het mijne: ik werk ongeveer net zo lang bij 3FM als zij. Maar het verschil is dat ik de enige ben die altijd bezig is met het ontdekken van nieuwe muziek. Ik ben heel blij voor mijn vriend Gerard, maar weet dat hij thuis stiekem toch wat andere muziek draait dan de zender doet. Dat ging wat kraken en schuren."

In het verleden is Beelen wel eens aan het praten geweest met commerciële zenders maar een overstap voor een grote zak geld hoeven we niet te verwachten. "Niets ten nadelen van mijn collega's die daar wel voor kiezen, maar mij triggert dat geld niet. Ik had dit baantje waarschijnlijk ook onbetaald gedaan."