Home Landelijke radio Ghetto Radio start zender voor Afrikaanse jongeren

Ghetto Radio start zender voor Afrikaanse jongeren

De Stichting Ghetto Radio is deze week in Amsterdam gestart op middels radio een betere positie voor jongeren te bevechten in grote Afrikaanse steden. In tegenstelling tot de vele ‘community radiostations’ die overal in Afrika bestaan wil Ghetto Radio door middel van een ‘urban format’ aansluiten op de leefwereld van jongeren uit de ghetto’s tussen 15 tot 25 jaar.

Tussen de de hiphop, r&b, rap, reggaeton, reggae, dancehall en lokale muziek door worden onderwerpen besproken die jongeren bezig houden als sex, AIDS, werk, politiek en andere facetten van hun leven. De jongeren komen zelf ook veel aan het woord in korte radiodocumentaires. Het eerste station komt in April 2007 in de Keniaanse hoofdstad Nairobi in de lucht. Als dit een succes is komen later dat jaar andere Afrikaanse steden Dakar en Lagos aan de beurt.

De Publieke Omroep heeft radiostudioapparatuur beschikbaar gesteld die is vrijgekomen na de herstructurering van 2003. Ook heeft de NOS trainingsfaciliteiten aangeboden waardoor Ghetto Radio met een behoorlijk pakket tot haar beschikking heeft om een station te starten voor en door jongeren in de sloppenwijken van Nairobi. Ghetto Radio wordt inmiddels ook ondersteund door FunX, 3FM, Llink en Omroep.nl.