Home Landelijke radio Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg in Glazen Huis van 3FM

Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg in Glazen Huis van 3FM

Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg gaan dit jaar het Glazen Huis in tijdens 3FM Serious Request. Dat heeft zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM zojuist bekend gemaakt. De zenderredactie, waar alle omroepen in zitten, hebben besloten wie het zouden worden. "We vragen eerst aan de dj's of ze willen. Eric Corton en Rob Stenders wilden bijvoorbeeld niet, maar de meerderheid wil wel. En dan gaan we in de zenderredactie stemmen."

Voor Gerard Ekdom is het alweer de vijfde keer dat hij het huis ingaat "Wauw! Nou, laten we ons best maar weer gaan doen!", zo reageerde de dj. Voor Giel Beelen is het de zesde keer dat hij in het huis zit. "Te gek! Mooi! Wat een eer! Ik was er behoorlijk nerveus van en zit hier zo'n beetje m'n vingers op te eten. In het huis zitten is helemaal top!" Voor Coen Swijnenberg is het de tweede keer. "Ik kan alleen maar zeggen: ik heb er veel zin in!" De drie dj's zijn vanavond te gast bij De Wereld Draait Door.

Door zes dagen niet te eten en non-stop radio te maken halen de dj's geld op voor het Rode Kruis. Zaterdag 18 december beginnen de uitzendingen vanuit het huis op de Markt in Eindhoven. Met Serious Request wil 3FM zoveel mogelijk geld ophalen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: de kinderen die door aids hun ouders verloren in ontwikkelingslanden. Slogan van de actie is 'Aids nam hun ouders weg. Geef ze hun toekomst terug'. Er werd vorig jaar ruim 7,1 miljoen euro opgehaald.

De drie dj's hebben al één of meerdere keren in het Glazen Huis gezeten. Giel Beelen in 2004, 2005, 2006, 2008 en 2009, Gerard Ekdom in 2005, 2006, 2007 en 2009 en Coen Swijnenberg in 2008.
Foto: 3FM