Home Landelijke radio Gemeente Nijmegen vindt Glazen Huis te duur

Gemeente Nijmegen vindt Glazen Huis te duur

De gemeente Nijmegen twijfelt of ze nog wel in de race wil blijven voor het Glazen Huis van 3FM, eind dit jaar. Reden is de eigen bijdrage die de radiozender vraagt van Nijmegen. "Groningen, waar het Glazen Huis vorig jaar stond, moest 75.000 euro betalen. Nu vraagt 3FM 175.000 euro van de gastgemeente", zegt de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf tegen de Gelderlander.

Bovenop die 175.000 euro, verwacht de gemeente Nijmegen nog 75.000 aan interne kosten kwijt te zijn voor 3FM Serious Request. "Dan heb je het over 2,5 ton. Dat is veel geld, in tijden van crisis en bezuinigingen. We hebben 3FM om uitleg gevraagd. Het gaat hier om gemeenschapsgeld. Dit vraagt om een ernstige afweging."

Volgens een woordvoerder van 3FM wordt het evenement steeds groter en dat de productiekosten zijn gestegen. "En bedenk dat het de gemeente ook heel veel oplevert." Ondanks de barre weersomstandigheden kwamen 251.000 bezoekers speciaal voor het Glazen Huis naar Groningen. Het leverde de stad 7,3 miljoen euro op.

Er hebben zich twaalf gemeenten gemeld bij 3FM voor het Glazen Huis. Eind april wordt besloten welke stad het huis krijgt.

Vorig artikelNieuwe website voor Radio 6
Volgend artikel3FM-dj Sander Lantina gaat trouwen