Home Landelijke radio Gelre FM wordt ook lokale omroep voor Doetinchem

Gelre FM wordt ook lokale omroep voor Doetinchem

Gelre FM gaat ook uitzendingen in Doetinchem verzorgen. De Stichting Stadsomroep Doetinchem gaat samenwerken met Gelre FM, nu de omroep voor de gemeenten Oost-Gelre en Aalten. Wanneer de uitzendingen van start gaan is nog niet duidelijk.

Doetinchem heeft sinds eind augustus 2005 geen eigen lokale radio meer. De Stadsomroep stopte destijds met uitzenden van programma’s omdat er te weinig commerciële inkomsten uit advertenties waren en er geen subsidie van de gemeente Doetinchem kwam.
De stichting heeft nog wel steeds een vergunning voor het uitzenden van publieke radio- en televisieprogramma’s voor de gemeente Doetinchem. De televisietak van de omroep bestaat momenteel alleen uit een kabelkrant; radio is er dus helemaal niet.
Om daar verandering in te brengen is er nu een samenwerking met Gelre FM. "Begin 2008 heeft Gelre FM de vraag bij de Stichting Stadsomroep neergelegd om de vervallen radio-uitzendingen van Stadsradio in te gaan vullen", meldt secretaris Gerard Huntink van de Stadsomroep. Hij zegt dat Gelre FM per jaar toestemming krijgt om radio te gaan maken.
Wanneer de eerste uitzendingen te horen zullen zijn, is nog niet bekend. Dat hangt volgens Huntink af van het Agentschap Telecom dat een vergunning moet afgeven voor een nieuwe frequentie in de ether. De kabelfrequentie in Doetinchem zal op het moment dat de uitzendingen beginnen ook worden ingevuld door Gelre FM, aldus Huntink. Momenteel is Radio Ideaal (uit Bronckhorst) te horen op die frequenties.
Jorg Ebbers van Gelre FM zegt dat de constructie in Doetinchem hetzelfde zal zijn als nu in Oost-Gelre en Aalten. Daarbij maakt een productiehuis overdag programma’s om advertentie-inkomsten te genereren. Die programma’s zijn in de drie gemeenten te horen. ’s Avonds en in het weekend wordt de zender opgesplitst en hebben de drie gemeenten hun eigen lokale programmering. Gelre FM bouwt momenteel drie studio’s in een pand in hartje Groenlo.