Home Landelijke radio Frank Dane naar de avond van Radio 538

Frank Dane naar de avond van Radio 538


Frank Dane gaat definitief het programma tussen 19:00 en 21:00 uur maken op Radio 538. Dit zegt de dj in het Algemeen Dagblad. Op vrijdag begint de dj, na de top 40, een uur eerder. Hiermee vervalt het programma van Dennis Ruyer op de zender.

Het programma, dat nog geen officiële titel heeft, vult Dane vanaf 3 september met wat hij zelf noemt pure lol. "Geef me alsjeblieft geen programma dat van minuut tot minuut vastligt. Ik ga weer Maak t of Kraak t doen en De Relatietest, maar de rest zal ik zo spontaan en verrassend mogelijk invullen. Lang leve de lol! En de luisteraar mag elk moment inbreken. Van de ochtend bij 3FM naar de avond. Het was het makkelijkste contract dat ik ooit heb ondertekend."

In de krant zegt de dj wel dat hij het geweldig naar zijn zin had bij 3FM. "Ik kwam daar in een soort sprookje terecht. Het sprookje dat de publieke omroep heet. Geen targets in luistercijfers, geen strijd om reclames, niets. Iedereen was er ook altijd zo uitgerust. Met de bezuinigingen voor de deur gaat dat natuurlijk veranderen en dat merkte ik ook, maar dat is niet de reden dat ik weer terug ben bij 538. Ze kwamen hier met een aanbod dat ik onmogelijk kon afslaan."

Dane wisselde regelmatig van werkplek in radioland maar zegt nu voorlopig te blijven. Van Stadsradio Rotterdam naar Radio 538, het toenmalige Yorin FM, Slam!FM, weer Radio 538 en via 3FM weer naar Radio 538."Ik weet het. Net een voetballer, vind je niet? De ene na de andere transfer."

Frank Dane tekende een contract voor drie jaar bij de zender. Zijn eigen 538-programma start volgende maand. Maar vanaf volgende week is hij al te beluisteren als vervanger van Ruud de Wild die op vakantie gaat. "Kan de luisteraar weer even aan mij wennen."

Wat Dennis Ruyer gaat doen wil Radio 538 nog niet zeggen. Volgens de geruchten krijgt hij een programma tussen 10:00 en 12:00 uur.