Home Landelijke radio Fons van Westerloo aan de kant gezet als directeur RTL Nederland

Fons van Westerloo aan de kant gezet als directeur RTL Nederland

Fons van Westerloo wordt aan de kant gezet als algemeen directeur van RTL Nederland, waar ook Radio 538 onder valt. De topman wordt vervangen door de huidig financieel directeur Bert Habets. Ook voor algemeen programmadirecteur Bart in ’t Hout, een gezworen vriend van Van Westerloo, valt het doek. Hij zit sinds maandag ziek thuis.

Belangrijkste reden zijn de tegenvallende kijkcijfers van de RTL-zenders (RTL 4, 5, 7 en 8). Van Westerloo wist de negatieve spiraal waarin het tv-bedrijf is terechtgekomen niet te keren. RTL Group is niet te spreken over de wijze waarop het RTL-management is omgesprongen met de kroonjuwelen van John de Mol. Ook het overige topmanagement van RTL Nederland wordt door het teleurgestelde moederbedrijf zeer kritisch tegen het licht gehouden, waarbij meer vervangingen niet zijn uitgesloten.

Van Westerloo krijgt een andere functie aangeboden, vermoedelijk een plek in de raad van commissarissen van RTL Nederland. Hij was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Zijn woordvoerster Kim Koppenol verklaart dat Fons van Westerloo ‘niet weggaat’ bij RTL. Op de vraag of hij algemeen directeur blijft, antwoordt ze: “Ik geef verder geen commentaar.’”

Moederbedrijf RTL Group grijpt het terugtreden van topman Fons van Westerloo aan om een flinke reorganisatie door te voeren bij RTL Nederland. Financieel directeur Bert Habets krijgt de opdracht tientallen banen te schrappen.

Daarna wordt een nieuwe algemeen directeur benoemd. Als belangrijkste kandidaat wordt Ton F. van Dijk genoemd, die vorig jaar de publieke omroep met veel succes herprogrammeerde. Ook oud- RTL-programmadirecteur Leo van der Goot, die gisteravond geen commentaar wilde geven, is in de race. Hij stapte drie jaar geleden op bij RTL na ruzie met Van Westerloo. [AD]

Vorig artikelRadio Veronica zoekt ultieme 90’s plaat
Volgend artikel2007 “prachtig jaar” voor NDC Mediagroep