Home Landelijke radio Filerijders luisteren het liefst naar Sky Radio

Filerijders luisteren het liefst naar Sky Radio

Spitsrijders kijken het liefst naar SBS6, luisteren het vaakst naar Sky Radio en hun favoriete tijdschrift is De Kampioen. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Interview/NSS in opdracht van verkeersminister Camiel Eurlings. Het onderzoek had als doel om een profiel van de filerijder te maken.

De onderzoekers richtten zich op automobilisten die minimaal één keer per week tijdens de ochtend- of avondspits over de Nederlandse snelwegen rijden. Wat blijkt: ruim twee derde van de spitsrijders bestaat uit mannen. Driekwart is tussen de 25 en 55 jaar, dik 80 procent heeft een baan, en gemiddeld rijdt deze automobilist 32 kilometer van huis naar werk.

Staat er een file van vijf kilometer of langer, dan gaat ruim de helft op zoek naar een alternatieve route. 32 Procent van de spitsrijders controleert voor vertrek hoe druk het is op de weg. Eenmaal vertrokken luistert de helft naar verkeersinformatie.

Er blijken flinke verschillen met de spitsmijders. Van de automobilisten die op rustiger tijden de weg op gaan is ‘slechts’ de helft man. Ook het mediagedrag is anders: Spitsmijders kijken vaker tv. De publieke zenders en RTL4 zijn bij hen populairder dan onder de spitsrijders. [AD]

Vorig artikelAlbert Verlinde stopt bij Radio 10 Gold
Volgend artikelKink FM voert actie voor plek op Digitenne