Home Landelijke radio NPO 3FM Felix Meurders: “3FM is leeggekocht door Radio 2”

Felix Meurders: “3FM is leeggekocht door Radio 2”

Felix Meurders

Felix Meurders vraagt zich af of de NPO er goed aan heeft gedaan door veel dj’s van 3FM over te plaatsen naar NPO Radio 2. “Er is bij 3FM natuurlijk ongelooflijk veel veranderd de laatste tijd. De zender is leeggekocht door Radio 2. Ik weet niet of dat verstandig is geweest”, zegt hij in gesprek met Sander Hoogendoorn in de VARAGids.

DJ’s als Gerard Ekdom, Bart Arens, Paul Rabbering, Timur Perlin en Rob Stenders maakten de afgelopen jaren de overstap naar Radio 2. “Er zijn inderdaad dj’s vertrokken, maar ook wat betreft format is wat wij vijf jaar geleden bij 3FM deden een basis voor wat Radio 2 nu doet”, reageert Sander Hoogendoorn.

Tijd nodig

Felix Meurders daarop: “Bij 3FM is vervolgens een nieuwe dj-ploeg samengesteld, maar het uitzendschema ging al vrij rap opnieuw op de schop. Onbegrijpelijk. Radio heeft tijd nodig; je kan als dj niet van vandaag op morgen populair zijn. Het heeft me verbaasd dat er zo halfslachtig en onbezonnen met 3FM is omgegaan.”

Volgens Sander miste er stabiliteit bij 3FM door het ontbreken van een zenderbaas. “In zowel in de leiding als in de dj-ploeg. Ik ben blij dat we met Sharid Alles nu iemand aan het roer hebben die de leiding neemt en ook niet weg gaat. In die teruggekeerde rust kunnen we gaan bouwen.”

Vertrouwen in 3FM

De 3FM-dj, die vanaf september de ochtendshow overneemt van Domien Verschuuren, zegt vertrouwen te hebben in de toekomst van 3FM. “Ja, ik denk echt dat we de weg omhoog weer gaan vinden. Kijk, we gaan nooit meer naar die drie miljoen luisteraars van Felix en ook nooit meer naar het marktaandeel uit de tijd van Coen & Sander, Giel Beelen en Gerard Ekdom, maar er is in de radiowereld zeker ruimte voor ons als zender.”

Sander: “Op andere zenders hoor je toch meer van hetzelfde en word je minder uitgedaagd. Dan heb ik het over commerciële zenders, maar ook over Radio 2, wat een brede familiezender is geworden.”

>> Het hele gesprek tussen Sander en Felix is via Blendle te lezen (betaald)

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2