Home Landelijke radio Ex-voorzitter D66 in beeld als AVRO-voorzitter

Ex-voorzitter D66 in beeld als AVRO-voorzitter

Tom Kok (47), voormalig voorzitter van D66, is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de AVRO. Op 5 november kan de Verenigingsraad van de AVRO een nieuw bestuur van vijf leden kiezen, met Kok als voorzitter. Die voordracht heeft het interim-bestuur van de AVRO gedaan, aldus een woordvoerder vrijdag.

Naast Kok worden als bestuursleden voorgedragen: Robert Croll, rechter in Zutphen, Peter van Gorsel, directeur Instituut voor Media en Informatie Management, Hogeschool van Amsterdam, Kier Brul, interim-penningmeester AVRO, en Rob Neutelings, directeur bedrijfsvoering Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen aan de Vrije Universiteit.

Kok verdiende zijn sporen in het bedrijfsleven (ABN AMRO, FBTO en Achmea) en in de politiek als congresvoorzitter en partijvoorzitter van D66. Op dit moment is hij actief als directeur van Coolgroup, een adviesbureau voor inspiratie en innovatie.

Het vorige bestuur van de AVRO trad op 19 maart af. Sinds die datum fungeert een interim-bestuur, bestaande uit leden van de Verenigingsraad. De AVRO heeft onlangs een nieuwe strategie gekozen en bereidt zich voor op de toekomst met een afgeslankte organisatie. (Planet)