Home Landelijke radio Eva Koreman: “Probleem dat er te weinig vrouwelijke radio-dj’s zijn”

Eva Koreman: “Probleem dat er te weinig vrouwelijke radio-dj’s zijn”

3FM-dj Eva Koreman vindt dat er weinig vrouwelijke radio-dj’s op de Nederlandse landelijke radio te horen zijn. “Ik ben een uitgesproken feminist. Dat er in Nederland weinig vrouwelijke radio-dj’s en dus weinig vrouwelijke rolmodellen zijn, is een probleem. Het verandert wel. Het is alleen een beetje zielig dat het in 2016 nog niet zover is”, zegt Koreman vrijdag in De Volkskrant.

Koreman zegt in het interview met De Volkskrant ook dat ze 3FM te wit vindt. “Iedereen die in de media werkt, zou allereerst kritisch naar zichzelf en de collega’s om zich heen moeten kijken: wij zijn geen afspiegeling van de maatschappij. Het programma dat ik maak, maak ik dus voor mensen zoals ikzelf, waardoor ik zonder dat ik het doorheb allerlei mensen buitensluit.”

Koreman pleit daarom voor meer hiphop op de radio. 3FM heeft daar volgens haar een belangrijke rol in. “Dat Qmusic en Radio 538 een nummer pas opnemen in de playlist als het een hit is, vind ik begrijpelijk. Voor ons ligt het anders. Een afspiegeling van de diverse samenleving vormen is je bestaansrecht als zender van de Publieke Omroep, dus moet je voorop durven lopen.”

Foto: Ferdy Damman | 3FM