Home Landelijke radio Erik Dikeb mag house remix Adios Nonino niet uitbrengen

Erik Dikeb mag house remix Adios Nonino niet uitbrengen

De veel besproken Après Ski versie van het nummer Adios Nonino van Erik Dikeb mag niet worden uitgebracht. Dat is vrijdag bekend geworden. Eric Dikeb had samen met Marco Leeuwis het nummer dat op de huwelijksdag van kroonprins Willem-Alexander een Maxima werd gespeeld bewerkt tot een veel besproken plaat in de media. De plaat zal echter niet in de winkel komen. De reden hiervan is een telefoontje dat vrijdag in de loop van de middag uit Argentinië kwam met de mededeling dat de uitgever die de muziekrechten van de overleden heer Piazzolla beheerd, verboden had het nummer uit te brengen.
Door dit verbod en uit respect voor de overleden heer Piazzolla hadden Eric Dikeb en de platenmaatschappij dus geen andere keus dan de persen stil te leggen.
Woensdag om 8.45 uur werd het nummer voor het eerst gedraaid bij Stenders Vroeg op 3 FM onder de naam “Janken zal ze”. Een uur nadat hij het lied donderdagochtend in het programma te horen was geweest, hadden volgens Dikeb al tien platenmaatschappijen aangeboden het nummer op cd te zetten.
Adios Nonino verwierf afgelopen zaterdag landelijke bekendheid toen de bandoneonist Carel Kraayenhof het Argentijnse lied tijdens de huwelijksplechtigheid voor prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander speelde. “Ik heb echt m’n best gedaan het nummer te verneuken, maar het is een sterke compositie”, aldus Dikeb. “Zelfs met een housebeat eronder blijft Nonino staan als een huis.” Wat er nu gaat gebeuren met de mix is nog onduidelijk.