Home Landelijke radio Giel Beelen terug bij 3FM

Giel Beelen terug bij 3FM

Radiopresentator Giel Beelen komt terug op de radio. Vanaf 4 maart is hij op werkdagen tussen 04.00 en 06.00 uur te horen op 3FM met het programma Pyjama FM voor de AVRO. Dat heeft de omroep gisterenavond bekendgemaakt.
De “vernieuwende manier van radiomaken” is volgens de AVRO de reden waarom zij de discjockey heeft aangetrokken. “Hij is een waardevolle aanvullling en hij moet vooral blijven wie hij is, dat kan hij namelijk het beste. We hebben het volste vertrouwen in hem”, aldus eindredacteur K. Geersing.
Zijn gedrag zorgde er vorig jaar echter voor dat hij zowel door de KRO als door de VARA op staande voet werd ontslagen. In januari zette de KRO hem aan de kant vanwege een uitlating van Beelen in het programmablad Studio. Hij noemde daarin Mein Kampf het “indrukwekkendste” boek dat hij kent. Een aantal maanden later werd hij door de VARA op straat gezet omdat hij in zijn programma opriep om poederbrieven met zijn naam erop naar de KRO te sturen. Hij zou nog geld van zijn oude werkgever te goed hebben en noemde daarom twee keer het volledige adres van de omroep. Volgens de VARA kon deze opmerking niet door de beugel.
Beelen gold als een aanstormend talent op Radio 3FM, waarbij hij taboes niet uit de weg ging. Zo liet de discjockey zich tijdens een uitzending oraal bevredigen door een prostituee. Beelen heeft naar eigen zeggen de afgelopen dagen al bij de AVRO gewerkt als muzieksamensteller. “Ik ben er ooit ook begonnen in de nacht. Het is een omroep waar ik me erg thuis voel”, aldus de presentator.
Het tijdstip van het programma is geen probleem voor Beelen. “Ik ben echt een nachtmens. Je kunt op dat tijdstip een intieme sfeer creëren en je hebt de tijd om met mensen te praten.” Over zijn geruchtmakende verleden zegt hij: “Ik heb in het verleden grenzen verkend en ben er ook tegenaan gelopen”. “Daar hoef je je niet voor te schamen. De blik is nu op de toekomst gericht.”