Home Landelijke radio 100% NL Eis RTL FM tegenover Staat en 100%NL afgewezen

Eis RTL FM tegenover Staat en 100%NL afgewezen

100%NL kan vanaf 8 juli gaan uitzenden op het frequentiepakket van RTL FM. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft de eis van RTL Nederland afgewezen. Volgens de rechter heeft het ministerie van Economische Zaken de vergunning van RTL vorige maand dus terecht ingetrokken.

RTL Nederland eiste op 22 juni bij de voorzieningenrechter in een kort geding dat ze kan blijven uitzenden op frequentiekavel A9. Een van de redenen was dat RTL vond dat het bedrijfspan van de 100%NL niet deugdelijk was. Het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB) heeft echter besloten dat dit wel deugdelijk is.

Herbert Visser zegt in een eerste reactie blij te zijn met de uitspraak. “Ons bedrijfsplan blijkt dus wel deugdelijk te zijn. Op 8 juli zit 100%NL in de ether en we blijven er zitten!” Ondanks dat het station op 8 juli met een klein feestje gaat beginnen, start het station officieel op 1 september.

RTL Nederland legt zich voorlopig bij de uitspraak neer. “Onze geleerde koppen gaan zich de komende tijd wel even goed over de uitspraak buigen”, aldus een woordvoerster. “En er loopt nog een bodemprocedure. Het is een trieste situatie. De overheid heeft een fout gemaakt, waardoor wij veel pech hebben.” RTL FM gaat niet helemaal uit de lucht. “We blijven uitzenden via de kabel en internet.”