Home Landelijke radio Eerste Radiodag op 1 juni

Eerste Radiodag op 1 juni


De nieuwe Stichting de Radiodag organiseert op 1 juni de eerste landelijke Radiodag op het Mediapark in Hilversum. Tijdens deze dag verzorgen professionals uit radioland masterclasses en workshops. De dag is gericht op radiomedewerkers van onder andere. lokale- en regionale omroepen om ervaring en inspiratie op te doen. Tijdens de lunch kan uitgebreid worden genetwerkt.

Enkele van de masterclasses zijn Music Scheduling, Productie & Redactie, Vormgeving, Processing, Journalistiek. Onder de workshops zit: Productie, Nieuwsredactie en er zijn twee workshops Radiocoaching met het beoordelen van demo’s. Naast de masterclasses en workshops in de ochtend en middag, wordt voor genodigden ’s middags een tweetal keynote speeches georganiseerd.

Het initiatief voor DeRadioDag is afkomstig van gepassioneerde mensen uit het radiovakgebied, zoals Sieb Kroeske, Jantien van Tol en productiebedrijf VHU. Zij willen met dit jaarlijks terugkerend evenement radiotalent een extra kans willen bieden om hun kennis te vergroten.