Home Landelijke radio MOS Radio stopt op 1 juni met uitzenden

MOS Radio stopt op 1 juni met uitzenden

De Mookse lokale omroep MOS Radio stopt op 1 juni met haar uitzendingen. Het besluit is een gevolg van de weigering van de Mookse gemeenteraad om het Commissariaat van de Media een positief advies te geven over de aanvraag voor een nieuwe zendvergunning.

De Stichting Lokale Omroep Mook en Middelaar en Omroep Gennep willen als streekzender Nima (Niers en Maas) samen verder. Met de nieuwe organisatie denken de omroepen de kop van Limburg een professioneel radio- en tv-station te kunnen bieden. De Mookse gemeenteraad steunde donderdagavond echter met een nipte meerderheid een amendement van de VVD. Daarin wordt het verzoek van de Stichting Lokale Omroep Gennep en Omstreken om ook in de gemeente Mook en Middelaar te gaan uitzenden afgewezen.

De VVD vindt de nieuwe omroep niet representatief voor de gemeente Mook en Middelaar. Voorzitter Paul Sutmuller van de Mookse omroepstichting zegt verbijsterd te zijn over het negatieve raadsbesluit: "Onze aanvraag wordt ten onrechte gekoppeld aan de aversie tegen Limburg. Dit is je reinste partijpolitiek."