Home Landelijke radio Drie 3FM Awards voor Dotan

Drie 3FM Awards voor Dotan

Dotan is dit jaar de grote winnaar van de 3FM Awards. Naast de Schaal van Rigter die hij eerder al kreeg voor zijn single 'Home', heeft ook de prijs voor Beste Zanger en Beste Single gewonnen. Hij kreeg de prijzen vanavond uitgereikt tijdens de awardshow die voor het eerst plaatsvond in TivoliVredenburg in Utrecht.

Kensington ging naar huis met de prijzen voor Beste Artiest Rock en Beste Album. De prijs voor Beste Band ging naar Chef'Special en Ilse DeLange werd Beste Zangeres. Andere prijzen waren voor Racoon (Beste Artiest Pop), Mister and Mississippi (Beste Artiest Alternative), Typhoon (Beste Artiest Hiphop), Martin Garrix (Beste Artiest Dance), Jett Rebel (Beste Live Act) en Kovacs (Beste Nieuwkomer).

"De winnaars van de 3FM Awards laten zien dat de Nederlandse popmuziek letterlijk 'on fire' is. Het publiek koos voor een flink aantal nieuwe artiesten: Kovacs, Mister & Mississippi, Dotan, Typhoon, Jett Rebel en nog meer. Van de tien winnende artiesten zijn zeven 3FM Serious Talents. Serious Talent weet de carrière van een startende artiest een impuls te geven. De muziekliefhebber waardeert die inzet, zo blijkt nu duidelijk", aldus zendermanager Wilbert Mutsaers.