Domien Verschuuren is geopereerd aan een poliep op zijn stemband. De Qmusic-dj had al een half jaar last van zijn stem. Een poliep bleek daar de oorzaak van te zijn.

Domien dacht begin dit jaar dat hij hees was door een verkoudheid en het daardoor moeite kostte om te praten. “Toen er half februari nog geen verbetering was, besloot ik toch maar eens een afspraak te maken in het ziekenhuis om mijn stembanden op ‘oneffenheden’ te laten checken”, schrijft Domien. “Op de beelden was niets geks te zien, naast twee behoorlijk geïrriteerde stembanden: overbelast. De combinatie radio, podcast én theater hakte er blijkbaar in.”

Zijn stem werd er niet beter op. Bij een tweede onderzoek bleek er wel degelijk een poliep te zitten op zijn linkerstemband. Na een periode van rust kon Domien vandaag weer op Qmusic zijn middagshow maken. “Ik heb bewust niets gezegd of geschreven over de operatie, omdat ik het nogal spannend vond allemaal.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Geen paniek, dit is een (twee en een halve week) oude foto! ? Het laatste half jaar heb ik enorme struggles met mijn stem gehad. Al sinds januari vond ik dat ik hees klonk en kostte praten me moeite. Te veel moeite. Ik schoof het af op verkoudheid en dacht dat het vanzelf wel weg zou trekken. Toen er half februari nog geen verbetering was, besloot ik toch maar eens een afspraak te maken in het ziekenhuis om mijn stembanden op ‘oneffenheden’ te laten checken. Op de beelden was niets geks te zien, naast twee behoorlijk geirriteerde stembanden: overbelast. De combinatie radio, podcast én theater hakte er blijkbaar in. Als advies kreeg ik vocal massages en – later – logopedie, om mijn stem wat meer rust te geven. • Fast forward naar mei. Hoewel mijn agenda sinds de coronauitbraak net zo leeg was als die van iedereen en ik (naar mijn idee) voldoende rust had, werd mijn stem niet beter. Of eigenlijk alleen maar slechter. Op de radio begon ‘ie over te slaan. Gênant en frustrerend. Daarom wilde ik nog één keer naar het ziekenhuis, om in ieder geval uit te sluiten dat er echt niets vreemds met mijn stembanden aan de hand was. Dat logopedie op termijn de oplossing zou zijn. Blij dat ik dat heb gedaan, want die middag was er opeens wel degelijk iets te zien: een poliep op mijn linkerstemband. • Lang verhaal nog langer: ik kon een week later worden geopereerd, op donderdag 28 mei. Dankzij de professionele begeleiding van KNO-arts Dennis Kox en zijn team ging alles volgens het boekje. De operatie bleek makkelijker dan gedacht en nog diezelfde avond sliep ik, zonder poliep, in mijn eigen bed. Het recept voor de dagen daarna bestond uit 48 uur volledige, plus twee weken relatieve stemrust. En dat brengt me bij vandaag! Zonder hees randje terug op de radio. • Ik heb bewust niets gezegd of geschreven over de operatie, omdat (hoe klein de ingreep ook was) ik het nogal spannend vond allemaal. Nu kijk ik er met een goed gevoel op terug en ben ik blij dat ik zonder obstakels kan praten! ???

Een bericht gedeeld door Domien Verschuuren (@domien) op

Foto: Qmusic