Home Landelijke radio Dj’s Q-music en Radio 2 nemen WK-hit op

Dj’s Q-music en Radio 2 nemen WK-hit op

Twee radiostations proberen mee te doen in de strijd om de WK-hit van het jaar. Zowel Q-music als Radio 2 hebben een plaat opgenomen voor het WK Voetbal.

Bij Q-music doken ochtendjocks Mattie & Wietze, samen met cabaretiers Edo en Jasper, de studio in voor het nummer 'Kop Die Bal In De Goal (Het WK Is In Onze Straat)'. Het nummer is vanaf morgen te downloaden. Daarnaast gaan Mattie & Wietze vanaf morgen het land om de single uit te delen.

"Brazilië ligt zó ver weg, er zijn maar een paar geluksvogels die daar de sfeer kunnen proeven. Wij willen mensen aansporen om er juist hier in Nederland, in hun eigen straat, een gigantisch feest van te maken. We kwamen er door een onderzoek onder Q-luisteraars achter dat mensen de charme niet meer zien van hele straten versieren en samen met je buren het oranjegevoel vieren. Daarom gaan wij het nostalgische versieren van je straat weer op de kaart zetten en moedigen wij dit aan met een WK lied. Dat is dan ook de boodschap van het nummer", aldus de dj's.

Bij Radio 2 maakte middagjock Bert Kranenbarg de plaat 'Hela Holland', samen met Side Kick en Trafassi. Luisteraars konden zich opgeven om mee te zingen op de plaat en zij vormen samen het koor op de plaat.

De clip van 'Hela Holland' is opgenomen in de studio van Radio 2. De opbrengst van het nummer gaat naar Spieren voor Spieren.