Home Landelijke radio DJ’s 3FM genieten van de Homo 100

DJ’s 3FM genieten van de Homo 100

De jaarlijkse Homo 100 van BNN op 3FM was ook dit jaar weer een dol feest. Zowel op de radio als in de studio. Vanaf 9 uur vanochtend draaide alle dj’s de platen uit de derde Homo 100 lijst. Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte van het Ruuddewild.nl team waren de hele dag aanwezig om te zorgen dat de lijst op de juiste manier zou worden uitgezonden. Ruud de Wild zelf maakte zijn programma een uurtje langer. Tot 7 uur mocht hij 3 uur lang de Homo 100 presenteren wat hij erg leuk vond om te doen.

De studio was helemaal roze versierd. En uiteraard was er Fristi (roze) en waren er roze koeken op een roze schaaltje. De kantine had zelfs roze soep gemaakt voor de gelegenheid. Ook de website van Ruuddewild.nl was roze. Daarnaast hadden vele sites op internet hun kleuren in roze veranderd. Daarmee mocht BNN met recht zeggen dat Nederland voor deze speciale gelegenheid roze was geworden.

Niet alle platen vielen in de smaak bij alle dj’s. Zo zorgde de de muziek uit de musical Sound of music voor wat tegenstand. Maar uiteindelijk is toch alles gedraaid.

BNN presentator Jeroen Pauw ging de hele dag met de motor door het land om mensen op te zoeken die hun bedrijf, huis of andere zaken roze hadden gemaakt.

Na de Homo 100 lijst was er nog Gay Classix mix met aansluitend de Pink Party Live vanuit Hotel Arena in Amsterdam. Deze werd ook live uitgezonden op de publieke popzender.