Home Landelijke radio Directeur NMO krijgt drie ton voor thuiszitten

Directeur NMO krijgt drie ton voor thuiszitten

Algemeen directeur Frank William van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) krijgt toch nog zo’n 7200 euro salaris, ondanks dat hij thuis zit. Hij is na een arbeidsconflict op non-actief gesteld. Volgens zijn contract heeft William tot 1 december 2010 recht op behoud van salaris, wat neerkomt op zo’n 300.000 euro in totaal.

In juli vorig jaar werd William op staande voet ontslagen omdat hij valsheid in geschrifte zou hebben gepleegd bij een contract van een medewerker. Dat besluit werd in november echter teruggedraaid omdat de rechter de fraude niet bewezen achtte.

Maar William mag niet meer aan de slag van de NMO. “Terwijl de topsalarissen continu onder vuur liggen. En de NMO wordt nota bene gefinancierd met publiek geld”, zegt een verbaasde William tegen het dagblad.

Volgens NMO-voorzitter Abderrahman Farsi komt er nog een rechtszaak waarin de arbeidsovereenkomst met de algemeen directeur ontbonden zou moeten worden. “Wij hebben genoeg bewijzen om Frank William weg te kunnen sturen zonder zijn salaris tot eind 2010 te moeten betalen. Hij heeft veel gedaan wat niet door de beugel kan, dat gaan we niet nog eens belonen ook.” [Telegraaf / Elsevier]

Vorig artikelGiel Beelen komt met De Radio Draait Door
Volgend artikelConcert met 300 kilometer per uur bij Q-music