Home Landelijke radio Deventer FM uit de lucht gehaald

Deventer FM uit de lucht gehaald

Deventer FM is gistermiddag uit de lucht gehaald. De Stichting Lokale Omroep Deventer (SLOD), die de zendmachtiging voor Deventer beheert, heeft de samenwerking met Deventer FM opgezegd. Uit een memo van verantwoordelijk wethouder Gerrit Berkelder blijkt dat het bestuur van de SLOD, dat er sinds 1 april zit, vindt dat Deventer FM de afgelopen maanden niet heeft voldaan aan de dringende oproep om alsnog afspraken na te komen. "Voortzetting van de huidige overeenkomst en gang van zaken zouden volgens een recent overleg met het Commissariaat voor het mediabeleid voor hen onacceptabel zijn en in strijd met de Mediawet", staat in de memo.
Daarbij zou onduidelijk zijn wat er met het geld gebeurde. DFM-voorzitter Marcel Schaufeli ontkent alles en vindt de manier waarop het gegaan is "een schande." Er zijn inmiddels voorbereidingen gaande door de SLOD om de radio-uitzendingen voort te zetten.
D66-raadslid Marc-Jan Ahne wil in een spoeddebat opheldering van wethouder Berkelder. "Ongelooflijk en ongeloofwaardig komt deze oplossing over.", schrijft het raadslid op zijn weblog. "De raad heeft eerder duidelijk uitgesproken dat het uitgangspunt moet zijn dat men met de huidige partijen verder gaat. Dat al na twee weken het nieuwe bestuur haar oordeel klaar heeft is toch wel heel bijzonder. Er waren al eerder problemen geconstateerd dat Deventer FM zich niet aan de mediawet zou houden. Dit nu gebruiken om Deventer FM uit de lucht te halen komt niet geloofwaardig over."