Home Landelijke radio ‘De Strepen van Spits’ promoveert naar dagprogrammering

‘De Strepen van Spits’ promoveert naar dagprogrammering

Het KRO-programma ‘De Strepen van Spits’ is vanaf 8 september op zaterdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur te beluisteren. Nu wordt het programma nog op de zaterdagavond op Radio 2 uitgezonden. In het programma laat Frits Spits zijn geheel eigen keuze horen uit het aanbod van nieuwe cd’s.

Het programma is een jaar geleden begonnen. Radio 2 wilde door middel van dit programma nieuw verschenen albums onder de aandacht van een breed publiek brengen. In deze opdracht is Frits Spits geslaagd, want hij wist het afgelopen jaar een groot en trouw luisterpubliek aan zich te binden.

Het succes van ‘De Strepen van Spits’ is volgens de KRO een belangrijke reden om het programma te verhuizen. Spits ziet het als een een blijk van waardering voor zijn programma. “Het bewijst dat je ook met een persoonlijke keuze van nieuwe muziek een breed publiek kunt trekken. Aan het programma zal overigens niet veel veranderen, het blijft een staalkaart van nieuwe albums.”

In verband met de verplaatsing verhuist ook het programma ‘Goudmijn met Stefan Stasse’, dat al sinds 1995 op zaterdagmiddag om 14:00 uur wordt uitgezonden. Het programma is voortaan op zondag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen.

Vorig artikelWild FM wil uitzendingen op frequentie FunX in Den Haag verzorgen
Volgend artikelVCR-voorzitter: “Radio is geen gezonde bedrijfstak meer”