Home Landelijke radio De Graaf zegt bezoek Claudia op laatste moment af

De Graaf zegt bezoek Claudia op laatste moment af

Minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing) heeft vandaag op het laatste moment een bezoek aan het programma ‘Claudia d’r Op’ op 3FM afgezegd. Volgens Arjen Lubach, redactielid van het VARA-programma, was de aanleiding daarvoor een kritische vraag van schrijver Ronald Giphart die Claudia de Breij aan de politicus wilde voorleggen.

In het kader van zijn tournee door Nederland voor de rechtstreeks door de bevolking gekozen burgemeester arriveerde De Graaf rond 13.00 uur op het Mediapark in Hilversum. Hij zou vervolgens ongeveer vijf minuten live in gesprek gaan met Claudia de Breij. Vlak voor het begin van de uitzending belde de organisatie achter de bustour echter op om te vragen of ook de vraag van Giphart aan bod zou komen. Toen Arjen Lubach liet weten dat dat het geval zou zijn, kondigde de organisatie aan dat De Graaf dan niet zou komen. Giphart wilde van De Graaf weten waarom de zanger en ex-politicus Henk Westbroek niet mee mocht rijden in de bus, terwijl die aanvankelijk wel was uitgenodigd aan de tour mee te doen.

De woordvoerder van De Graaf bevestigde de gang van zaken. Volgens hem was de afspraak dat het korte gesprek alleen over de gekozen burgemeester zou gaan. Nu zou het vooral over een ander onderwerp gaan en De Graaf had er geen zin in om over “randverschijnselen” te praten, aldus zijn woordvoerder. Giphart, die de vraag dinsdag tijdens de uitzending op band had ingesproken, zou aanvankelijk ook woensdag in de bus meerijden. Maar hij zag recent van medewerking af, omdat Westbroek te horen had gekregen dat hij toch niet aan de bustour mag meedoen.

Arjen Lubach vindt het flauw dat De Graaf niet meer aan de uitzending wilde meewerken. Het hoort volgens hem niet bij een politicus om voor een kritische vraag “weg te lopen”. Vanmiddag zal verslaggever Bart Meijer van het 3FM-programma ‘Wout!’ proberen om de Graaf toch te spreken te krijgen op 3FM.