Home Landelijke radio De Beste Radio van Nederland op Radio 747

De Beste Radio van Nederland op Radio 747

Radio 747 zendt van 31 juli tot 1 september vijf weken lang ‘De Beste Radio van Nederland’ uit. Presentatrice Ghislaine Plag ontvangt dagelijks tussen 9:00 en 11:00 uur een gast die aan de hand van een thema praat over zijn of haar radioherinneringen. Tusen 11:00 en 12:00 uur worden historische radioherinneringen uitgezonden die zijn gekozen door de luisteraar.

Gasten in het programma zijn onder meer Koos Postema (o.a. over de oorlog), Frits Spits (de passie van de radiomaker), Ad van Liempt (geschiedenis) Hedy d’Ancona (emancipatie), Willeke Alberti (entertainment), Kees Jansma (sport) en Martin Ros (literatuur).

Op de website www.debesteradio.nl kunnen luisteraars nu al luisteren naar 50 radiofragmenten. Men kan vervolgens stemmen waardoor er een top 20 wordt samengesteld die dagelijks in het laatste uur zal worden uitgezonden.

De ‘Beste Radio van Nederland’ wordt dit jaar voor de tweede maal uitgezonden. In augustus 2005 werd vijf weken lang een twee uur durend programma uitgezonden in een iets anders opzet dan dit jaar. De website van het programma werd destijds opgezet in samenwerking met RadioFreak.