Home Landelijke radio De AVRO neemt KX Radio over

De AVRO neemt KX Radio over


KX Radio is overgenomen door de AVRO. Aan het station zal weinig veranderen onder de vleugels van de Publieke Omroep. Het zal geintegreerd worden op het themakanaal Serious talent van 3FM.

Als zendermanager van 3FM is Wilbert Mutsaers straks verantwoordelijk voor KXradio. Hij ziet in het kanaal een uitstekende kweekvijver voor zijn eigen zender. Tegenover 3voor12 zegt hij: "Aan de programmering van KXradio zal in principe niets veranderen. Het blijft een cowboyclubje met mensen die weliswaar houtje touwtje, maar wel met de juist passie programma's maken. Het is ook een uitstekende plek voor jonge talenten – zowel dj's, producers als redacteuren – om vlieguren te maken. De muziek blijft vrij, het enige dat ik vraag is een vaste plek voor Serious Talent bandjes. Dat moet formeel ook, omdat het kanaal daar voor bedoeld is. Op dit moment is de Serious Talent stream een carrousel met muziek, en dat is niet zo leuk om naar te luisteren."

Dat betekent ook dat 3FM voor KXradio niet diep in de buidel hoeft te tasten. Het station draait in principe op vrijwilligers. Mark Reman zal in dienst treden bij de AVRO, om zo de technische kant van de stream voor zijn rekening te nemen. Rob Stenders krijgt geen salaris voor zijn bijdrage aan het station, net als de dj's en andere medewerkers. "Mark Reman is de enige die betaald wordt", bevestigt Mutsaers. "3FM steekt vanaf komend jaar iets meer geld in de webkanalen, maar de kosten zijn laag."

Mutsaers: "De Publieke Omroep neemt KXradio als commercieel station niet over. De huidige BV zal moeten worden opgeheven, dat is een zaak tussen Rob en zijn aandeelhouders." Ook de schulden van KXradio zullen niet door 3FM of de AVRO overgenomen worden. "Dat was een belangrijke voorwaarde. Wij kunnen en willen die schulden niet overnemen. Overigens gaat het niet om heel veel geld."

Voor KX was dit een laatste kans. Eerder werd al bekend dat het einde dreigde voor het station.