Home Landelijke radio D66-mediawoordvoerder Bert Bakker uit de Kamer

D66-mediawoordvoerder Bert Bakker uit de Kamer

Mediawoordvoerder Bert Bakker van D66 keert niet terug in de Tweede Kamer. Hij stond op de derde plek, maar moet. Fatma Koser Kaya voorlaten. Zij kreeg meer voorkeurstemmen. De huidige mediawoordvoerders Martijn van Dam (PvdA), Joop Atsma (CDA), Ewout Irrgang (SP), Naima Azough (GroenLinks), Kees Vendrik (GroenLinks), Charlie Aptroot (VVD) en Arie Slob (ChristenUnie) keren wel terug in de vernieuwde Kamer.

Fadime Örgü (VVD) en Fenna Vergeer-Mudde (SP) waren niet langer verkiesbaar. Beoogd opvolger Ton Elias van de VVD werd niet verkozen.

Bert Bakker kreeg 8375 stemmen. Dat was echter te weinig voor de Maastrichtenaar. “Ik ben blij voor Fatma”, zo zegt hij in Broadcast Magazine. “Maar vooral dat D66 in allochtone kring zoveel aandacht heeft gekregen. Ik heb mij er op voor kunnen bereiden, omdat ik uit grote steden al doorslaggevende uitslagen had gehoord. Dit is politiek, maar ik voel me geen slachtoffer. Er is een leven na de politiek, met veel uitdagingen.”

Namens de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders zal Martin Bosma (42) woordvoerder voor media worden. Hij was directeur van het multiculturele radiostation Colorful Radio, toen deze zender in handen was van Erik de Vlieger.