Home Landelijke radio D66 kraakt RTV Drenthe

D66 kraakt RTV Drenthe

Het is volkomen terecht dat de provincie vorig jaar enkele aanvragen van RTV Drenthe voor programmasubsidies heeft geweigerd. Dat stelt de virtuele fractie van D66 die op de website van de partij commentaar levert op de Drentse politieke actualiteit. Het is de taak van de omroep zelf om vernieuwende programma’s te maken, staat in het artikel dat mede ondertekend is door Pieter Taffijn en Gea Timmer, oud-wethouder van de gemeente Westerveld. Zowel Taffijn als Timmer vertegenwoordigden D66 in de vorige statenperiode in de commissie welzijn.

De afwijzing van de programmasubsidies staat woensdag op de agenda van provinciale staten. De verzoeken leden schipbreuk omdat de provincie ze als onvoldoende ‘vernieuwend en inhoudelijk uitgewerkt’ beoordeelde. Ook deugde bij een programma in de ogen van gedeputeerde staten (GS) de artistieke kwaliteit niet.

Taffijn en Timmer maken korte metten met de aanvragen. Die getuigen van een zwaktebod, menen ze. “Er is blijkbaar geen maatschappelijk draagvlak voor dergelijke programma’s, dus dient men de verzoeken zelf in. Daar zijn de subsidieregelingen niet voor. De omroep moet eerst maatschappelijke partners hebben en samen met hen de aanvraag indienen.”

Hoofdredacteur-directeur Klaas Samplonius van RTV Drenthe reageerde in november vorig jaar teleurgesteld op de afwijzing door de provincie. Hij kondigde toen aan dat zijn omroep niet zal schromen nieuwe aanvragen in te dienen. “Gelet op onze financiële positie zoek je naar mogelijkheden voor sponsoring”, zei Samplonius destijds. [DvhN]

Vorig artikelRadio Digitaal lanceert vijftiende station
Volgend artikelGiel Beelen zoekt lelijkste buurmeisje van Nederland